Építési Piaci Prognózis 2022-2025 - FRISSÍTÉS

Megrendelhető az Építési Piaci Prognózis 2022-2025 frissítése

Megrendelhető az Építési Piaci Prognózis 2022-2025 frissítése

Mi a véleménye: növekszik, stagnál vagy csökken?
Elindult az idei adatgyűjtés az építőipar jövőjéről

zöldkapocs

Kiket köt össze a Zöldkapocs?

Kiket köt össze a Zöldkapocs?

Kiket köt össze a Zöldkapocs?

Építési Piaci Prognózis 2022-2025 - FRISSÍTÉS - másolat

Felmérés az építkezők és tervezgetők körében – vacsorameghívással!

Felmérés az építkezők és tervezgetők körében – vacsorameghívással!

Felmérés az építkezők és tervezgetők körében – vacsorameghívással!

Ingatkab_plusz - másolat

HVG Ingatlan Plusz – mi írtuk...

HVG Ingatlan Plusz – mi írtuk...

HVG Ingatlan Plusz – mi írtuk...

webinarium

Webináriumok

Webináriumok

Webináriumok - Szerezzen hasznos tudásanyagot és továbbképzési pontokat!

Zold_Epites_Podcast

ZÖLD ÉPÍTÉS PODCAST MÁR 30 BESZÉLGETÉSSEL: NÉZZÜNK AZ ÉPÍTŐANYAGOK MÖGÉ

ZÖLD ÉPÍTÉS PODCAST MÁR 30 BESZÉLGETÉSSEL: NÉZZÜNK AZ ÉPÍTŐANYAGOK MÖGÉ

ZÖLD ÉPÍTÉS PODCAST MÁR 30 BESZÉLGETÉSSEL: NÉZZÜNK AZ ÉPÍTŐANYAGOK MÖGÉ

previous arrow
next arrow

A jövő fészkei

Moduláris szerelt- vagy az előregyártott betonszerkezetek felhasználásával okosan tervezett és kivitelezett házak fenntarthatóbbak, kevesebb karbantartást igényelnek és olcsóbbak is lehetnek.

Rajki Diána – HVG Trend: Egyre okosabb otthonok, 2023. november 23.

Mi a Zöldkapocs?

MI A ZÖLDKAPOCS?

Két online olvasható és két hallgatható tematikus csatorna, valamint azok közösségi médiafelületei, na és persze két újságíró ezen a téren szerzett gyakorlattal. Összesen naponta 10 000 online olvasó, több mint 46 000 főnyi közösség és havonta többezer hallgató a csatornákon.

Kutatás: az energiamegtakarítás a legnépszerűbb felújítási cél

Egy közelmúltban zajlott kérdőíves felmérésben résztvevők 23 %-a szerint bárki számára elérhetők az energiatakarékosságot szolgáló építőanyagok, de nagyjából ennyien gondolják úgy, hogy egyáltalán nem (17%), vagy csak állami támogatásból juthatnak a korszerű technológiához (5%). Ennek ellenére a legtöbben ilyen szándékkal kezdenének felújításba, és a legtöbben a nyílászárók cseréjét tervezik, mert úgy tartják, ezzel lehet a legtöbb energiát megtakarítani.

ÉPÍTKEZŐK CÉLJAI | FELMÉRÉS | FELÚJÍTÁS, KÖRNYEZETVÉDELEM

ÉPÍTKEZŐK CÉLJAI | FELMÉRÉS | FELÚJÍTÁS, KÖRNYEZETVÉDELEM

Beépített energiamegtakarítás

Rajki Diána - HVG Trend 2023. szeptember 14.

Az előregyártott betonelemek már kevés építkezőben idézik az 1980-as évek házgyári paneljeit, a felújításoknál pedig előtérbe került az energiatakarékosság – derült ki egy közelmúltbeli felmérésből.

Világostól Szemesig: balatoni házak újragondolva

Ugyan éppen egy 12 lakásos társasházon dolgozik és egy panzió és kávézó is épül a tervei alapján, ritkábban kerül megbízásai közé társasház vagy középület. Legélvezetesebb feladatának régi házak újragondolását tartja, ahol minél kevesebb bontással tűnnek el a lehangoló részletek.

Interjú Forrás Csilla, építésszel.

ZÖLD ÉPÍTÉS PODCAST MÁR 30 BESZÉLGETÉSSEL: NÉZZÜNK AZ ÉPÍTŐANYAGOK MÖGÉ

Mi köze Mona Lisa mosolyának az üveghez vagy Magyarországhoz, egyenház-e a mintaház, hogyan csökkenthetjük az ökológiai terhelést műanyag vagy alumínium használatával, megújuló energiahasználat-e a fatüzelés, és mitől zöld egy zöldtető. Mások mellett erről is hallhatunk beszélgetést a Zöld építés, a greenfo.hu és a Build-Communication közös podcast csatornáján.

HVG Ingatlan Plusz – mi írtuk

A HVG Ingatlan Plusz című, évente egy alkalommal, ősszel megjelenő tematikus magazint 2019 és 2021 között mint felelős szerkesztő írhattam munkatársaimmal és újságíró kollégáimmal.

„Működő épületeket kell létrehozni”

Nyíregyházi otthonából a debreceni irodájába tarott Tisza András, építész, mikor tervezési elveiről, munkáiról, az anyaghasználatot érintve „kedvenc” színéről, és nem utolsó sorban az építészeti minőség fontosságáról, jelenkori helyzetéről beszélgettünk.

A MEGRENDELŐ VÁLASZTÁSA

Idilli természeti környezetben, rendhagyó térrendezéssel és a megbízóval közös döntések sora mentén épült Biatorbágy frissen átalakuló részén az egyesek szerint tobozra hasonlító családi ház. Az elnevezését formája, valamint a homlokzaton és a tetőn megjelenő szálcement pala összképe ihlette. Az épület kapcsán beszélgettünk a tervezőkkel, ifj. Szakál Ferenccel és Cserháti Csinszkával.

Interjú Varga Dénessel, az Építési Piaci Prognózis vezető elemzőjével

„Soha nem sikerült annak a gondolatnak győznie, hogy egyenletes fejlődésre van szükség, de a 2019-ben indult „élénkítés” annyira jól sikerült, hogy részben ennek hatására a lakásárak a duplájukra emelkedtek. Egy fiatal párnak, aki családalapításban gondolkodik, kiszámítható körülményekkel kell tudni számolni – ehhez társadalmi konszenzus kell és nem egyre nagyobb kedvezményeket ígérő ötletelés.” – Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2022-2025.

Tóth Balázs írása

ÉPÍTÉSI PROGNÓZIS | VISSZAESÉS | ÁRU- ÉS SZAKEMBERHIÁNY

Építési prognózis / Visszaesés / Áru - és szakemberhiány

Túlélénkítés után 

Rajki Diána – HVG Trend, 2022. március 31.

A választások kimenetelétől és a háborútól függetlenül nem könnyű évek elé néz a magyar gazdaság, és ezért nehéz helyzetben lesznek az otthonteremtésben gondolkodók is. 

Árfelhajtás vagy ösztönzés

A világpiaci alapanyagárak és beszerzési nehézségek, a választások közeledtével egyre színesebb hazai ösztönzők, és a mára extrém méreteket öltő munkaerőhiány hármasa határozza meg az építési piacot. De vajon melyik milyen mértékben hat az egyre feszítőbbé váló, és az állami beavatkozás rémével is fenyegetett piacra?

Hol a magyar munkavállaló?

Ki végzi el a munkát? Az építésgazdaság szereplőit kérdeztük a nem szűnő szakemberhiányról.

Városi tervek

Mi az egyes vidéki városok megtartó erejének, fejlődésének kulcsa? Újragondolt városszerkezet, zöld-, de még inkább barnamezős fejlesztések, természeti és épített örökség, a közlekedés – ezeket említik körképünkben vidéki nagyvárosok főépítészei.

Gyorsmenü

Ez megy nálunk a Facebookon

Vegye fel a kapcsolatot Velünk!

Budaörs Office Park
Budaörs 2040, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6
Ügyfélkapcsolattartók +36 23 611-028
Irodavezetés és asszisztencia +36 23 611-029 
e-mail: iroda@buildmarketing.hu