Építési Piaci Prognózis 2022-2025 - FRISSÍTÉS

Megrendelhető az Építési Piaci Prognózis 2022-2025 frissítése

Megrendelhető az Építési Piaci Prognózis 2022-2025 frissítése

Mi a véleménye: növekszik, stagnál vagy csökken?
Elindult az idei adatgyűjtés az építőipar jövőjéről

zöldkapocs

Kiket köt össze a Zöldkapocs?

Kiket köt össze a Zöldkapocs?

Kiket köt össze a Zöldkapocs?

Építési Piaci Prognózis 2022-2025 - FRISSÍTÉS - másolat

Felmérés az építkezők és tervezgetők körében – vacsorameghívással!

Felmérés az építkezők és tervezgetők körében – vacsorameghívással!

Felmérés az építkezők és tervezgetők körében – vacsorameghívással!

Ingatkab_plusz - másolat

HVG Ingatlan Plusz – mi írtuk...

HVG Ingatlan Plusz – mi írtuk...

HVG Ingatlan Plusz – mi írtuk...

webinarium

Webináriumok

Webináriumok

Webináriumok - Szerezzen hasznos tudásanyagot és továbbképzési pontokat!

Zold_Epites_Podcast

ZÖLD ÉPÍTÉS PODCAST MÁR 30 BESZÉLGETÉSSEL: NÉZZÜNK AZ ÉPÍTŐANYAGOK MÖGÉ

ZÖLD ÉPÍTÉS PODCAST MÁR 30 BESZÉLGETÉSSEL: NÉZZÜNK AZ ÉPÍTŐANYAGOK MÖGÉ

ZÖLD ÉPÍTÉS PODCAST MÁR 30 BESZÉLGETÉSSEL: NÉZZÜNK AZ ÉPÍTŐANYAGOK MÖGÉ

previous arrow
next arrow

Várépítő pályázat, ahogy a zsűri látja

A Várépítő legfrissebb zsűritagja, Beleznay Éva mondta el tapasztalatait a pályázatról, amelynek ő 2017 óta részese. Megtudhattuk, hogy milyen benyomást keltett benne a mások megsegítését lehetővé tévő tender, illetve tanácsokat is adott a leendő jelentkezőknek

Beleznay Éva okleveles várostervező és építész-mérnök. Magán praxisa mellett jelenleg a Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC) vezető fenntarthatósági tanácsadója, környezettudatos építéssel foglalkozik. Ingatlanfejlesztések nemzetközi minősítését végzi, ehhez kapcsolódó tervezési és kivitelezési támogatást nyújt, emellett egyes részterületek – hulladékcsökkentés az építésben, zero-carbon építési és városi stratégiák – szakértője. A Várépítő pályázat független zsűritagjaként szólalt most meg, mert fontosnak tartja a rászorulók támogatását. Lássuk, mit gondol a gyermekintézmények és műemlékek támogatásáról!

„Nagyon örülök, hogy részt vehetek a pályázatok értékelésében. Innen, Budapestről sokszor elfelejtjük, hogy hány gyermekintézmény küzd napi problémákkal: a gyermekek feje fölött a tető beázik, nem tudják a szobákat megfelelően kifűteni, a falak penészesek és a kicsik egészségére ártalmasak. Fontosnak tartom a pályázat másik kategóriáját, a kulturális örökségünk védelmét is. Nagy tisztelettel gondolok a pályázat megszervezéséhez kapcsolódó rengeteg munkára, amit a Build Communication végez: egyrészt a támogatók bevonására gondolok, másrészt arra, ahogy próbálja eljuttatni a hírt magyarországi kistelepülésekhez. És minden támogatónak köszönöm, hogy a felajánlott anyagokkal évente 15-20 felújítás meg tud valósulni.” – nyilatkozta Beleznay Éva, hozzátéve, hogy már azelőtt is hallott a Várépítőről, hogy zsűritaggá vált.

Beleznay Eva 15688942062744VvaNTqy1fnR L

 

A pályázás menetéről azt gondolja, hogy nem bonyolult, fontos azonban, hogy a jogi és műszaki biztosítékok meglegyenek, mert ha egy pályázó ezek hiányában nem tudja megvalósítani a projektjét, akkor az azévi lehetőséget mástól vonja el.

„Az elmúlt évek során, a projektek tapasztalatai alapján a szervezők számos újabb segítséget vezettek be a projektek sikere érdekében, például a felajánló cégektől való ajánlatkérést, konzultációt.” – emelte ki a pályázást könnyítő lehetőségek közül. Zsűritagként tanácsokkal is ellátta a jelentkezőknek. Mint mondta, az egyik legfontosabb lépés az, hogy a projekt tervezésekor mindenki vegye figyelembe mind a termékek típusait és mennyiségi kereteit, mind a megvalósítás egy éves időkeretét. Persze a pályázat ilyen szempontból is rugalmas. Ha valamilyen oknál fogva egy-egy intézményben nem sikerülne időben elvégezni a kivitelezést, halasztási kérelem igényelhető, amellyel a felújítási idő meghosszabbítható.
A jelentkezőknek emellett Beleznay Éva azt javasolja, hogy használják ki a Build-Communication által felállított számos hasznos segítséget, és keressék a pályázathoz kapcsolódó szakembereket a felmerülő kérdésekkel:

„Fontos a projekt sikerességéhez, hogy az műszakilag megalapozott legyen, így vonjanak be építészt/műszaki szakembert, továbbá használják a támogatók szakmai segítségét is az ajánlatkérésen túl.

A Várépítő pályázaton öttagú, független zsűri dönt a felajánlott termékek odaítéléséről. A döntéshozó bizottság tagjai mérlegelik az intézmények igényeit, valamint lehetőségeit és törekednek arra, hogy olyan projektek kapják a nyereményt, amelyek biztosan meg is valósulnak.
Az elnök Vadász György Kossuth és Ybl díjas építész.
A zsűri további tagja Nagy-Kálózy Eszter Jászai Mari-díjas és Amfiteátrum-díjas magyar színésznő; Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke, Kossuth díjas alkotó és Tóth Balázs, építészmérnök, az ÉMI Nonprofit Kft. Szabványügyi és képzési irodavezetője.

400x252 zsuri

 

 

 

Gyorsmenü

Ez megy nálunk a Facebookon

Vegye fel a kapcsolatot Velünk!

Budapest 1118, Budaörsi út 131/A  2/4
Ügyfélkapcsolattartók +36 17 991 028
Irodavezetés és asszisztencia +36 17 991 029
e-mail: iroda@buildmarketing.hu